Orbán országa

NAPI FRÁSZ

KITÖR A FRÁSZ, ha a holnapra gondolok. Minden napra jut egy mese a kormánytól, egy újabb elszegényedett család, meg egy újabb éhező gyerek.

Ez is az én blogom

ezomix.jpg 
Katt a képre.

Friss topikok

Archívum

Övön alul... jellemtelenül..

2013.01.20. 01:23 :: pusimk

Igen, Övön aluli volt a pár nappal ezelőtti felnőttek reagálása és az ügyben állástfoglalaló hírcsatorna hozzáállása..  Miről beszélek? Hát  arról az ominózus videóról, ami bejárta a sajtót.

Nem tudok minden részletet, de nem is érdekel. Ami viszont igen, hogy volt egy rendezvény, ahova a diák aktivistákat beengedték, mert különben nem ültek volna olyan nyugodtan az első sorban. Aztán szólásra jelentkeztek.

Szólásra jelentkeztek.jpg

Hoffman megígérte a diákoknak, hogy "ha befejeztem, válaszolni fogok" Aztán befejezte, letojva az előbbi ígéretét,  lesétált a színpadról. Mikor a diákok felháborodtak, azt mondták nekik, hogy nem itt lesz a válaszadás, hanem a rendezvény után.

Na ekkor borult ki a fiatalemberben a bili, Követelte, hogy itt a kamerák előtt hallgassák meg őket és válaszoljanak a kérdéseikre.
Ekkor ez a középkorú nő ugyanúgy, ahogy a fiatalember kiabált, kioktatta a srácot.

éretlen vagy.jpg

Többek között a következőket kiabálta. "Nagyon éretlen vagy ezekhez a feladatokhoz és még nem tettél le annyit az asztalra....." Ez övön aluli volt.

Igen. Biztos, hogy még éretlen, de azért tanul, hogy éretté váljon, meg azért, hogy később ő is letegyen majd valamit az asztalra. Ezért nem értem a hölgyet, hogy mi baja volt az éretlenséggel és miért hiányolt olyan dolgot, amit a srác - azonkívül, hogy szorgalmasan tanul,- képtelen megtenni, már a kora miatt is.

Ez a fiatalember és a többiek is elég érettek ahhoz, hogy tisztán lássák, ha nem veszik őket semmibe. Ennek tetejébe még be is akarják csapni, mert jellemtelen módon, a színfalakon kívülre igyekeznek kiterelni őket.

Persze a helyzet egyre jobban elmérgesedett, mert a felnőttek ugyan úgy kiabálva, átcsaptak személyeskedésbe, a srác és annak a szülei bírálatába, lenézésébe.

 Nem azért jöttünk ide.2jpg.jpg

Ez a nem tudom ki, odáig merészkedett, hogy magából kikelve, a következőket mondta a srácnak.
"Nem azért jöttünk ide, hogy téged hallgassunk.. azért jöttünk, hogy az ország vezetőit  hallgassuk.

Te pedig hazamehetnél, édesapádnak LECSAVARNI EGY KÉT FÜLEST, amiért téged nem nevelt meg!       Ez övön alul és jellemtelen volt.

Ha ilyen unintelligens ember részt vehet a rendezvényen, akkor miről beszélünk, a mai oktatással kapcsolatban? Valami rangja mégis csak lehet, mert nem a hátsó sorokból került elő. De, hogy mégis ki Ő, azt nem tudni, mert ugyanis csak azért volt ott, hogy az "ország vezetőit hallgassa."  Nem ért fel az agyáig, hogy nem színházban ül, ahol nincs más dolga, mint hallgatni az előadást. Ha valakinek ezen a rendezvényen nagyon szégyellnie kell magát, az nem a felháborodott diák, hanem ez öregúr.

Nyuugodtan menjetek haza2.jpg

Aztán ez "úr" szépen kitessékelte a srácot. Holott ez a fiatalember semmi mást nem csinált, mint a rendezvényen részt vevő felnőttek többsége. Kiabált, mert amikor elkezdetett beszélni, a felnőttek túlordították őt. Abban találták bűnösnek, amit ők is elkövettek. Megfűszerezve a srác és szüleinek a sértegetésével.

Ez a fiatalember nem sértegetett senkit. Kiabált, mert el akarták tiporni. Kiabált, mert a nyilvánosság előtt hazudtak neki és a többieknek. De nem sértegetett senkit, a jelenlevők közül!! Őt viszont megalázták és megsértették, övön alul, felnőttekhez nem méltó módon.

Ezen a rendezvényen fontos dolgokat kellett volna tisztába tenni. A diákoknak igenis joguk van az őket éríntő dolgokba beleszólni, a véleményüknek hangot adni. De ez a rendezvény nem ezért jött létre. Ennek a kormány rossz és téves intézkedéseit kellett volna sztárolni. Természetes, hogy nem akartak a nyilvánosság előtt, a diákok kérdéseire válaszolni, mert az kellemetlen lett volna.

Nem jött be, hogy majd kint, mert a fiatalok ragaszkodtak a nyilvánossághoz. Provokációval kirobbantottak egy cirkuszt, ami a diák rossz viselkedésére lett kihegyezve. Így kerülve el a nyilván kellemetlen kérdésekre a válaszadás kötelezettségét.

Nem tudom, melyik társadalmi réteghez tartozik ez a pár provokátor. Mert a többség csak megdöbbenten figyelte, a történteket. De ha a pedagógus társadalomhoz, akkor szégyent hoztak a többi, gondolkodni és a tanulókkal megfelelően bánni tudó pályatársaikra. Azokra, akik tudják, hogy a tisztelet megadása, nem csak nekik, hanem a diákoknak is kijár.

BLOG aljára.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: provokáció diákok hoffman övön alul politika.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr615027969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása