Orbán országa

NAPI FRÁSZ

KITÖR A FRÁSZ, ha a holnapra gondolok. Minden napra jut egy mese a kormánytól, egy újabb elszegényedett család, meg egy újabb éhező gyerek.

Ez is az én blogom

ezomix.jpg 
Katt a képre.

Friss topikok

Archívum

Tarlós, aki hülyének néz..

2013.01.28. 18:40 :: pusimk

A múltkor hallottam Tarlóst, a TV-ben. Nyeglén, gúnyolódva humorizálva nézett hülyének mindenkit és oktatta ki Szabó Máté ombudsmant.
tarlós.jpgAzt mondja:
"....nem érti, hogy mit akar az ombudsman, a világon mindenhol eltart egy darabig, amíg eltakarítják a havat."

Egy darabig biztos, de ott hajnalban már takarítanak és nem áll le fél napra egy világváros.

"Több várost és falut is elzárt a hó, és azok csak napok múlva tudták eltakarítani a havat. Bp- en ennek ellenére, már délutánra helyreállt a közlekedés..."

Ez az ember normális?!
Képes összehasonlítani egy 40cm- es hóesést, kemény szélátfújásokkal, a bp-i 5-10 cm-es hóvastagsággal, szélátfúvás nélkül!!!
Aki olvasta és nézte a híreket, annak egyértelmű, hogy mekkora volt a különbség, Zala, Vas és a Bp-i havazás között. Egyébként piszkosul le vagyok maradva, mert nem tudtam, hogy a Köztiszta helyett, ma már a Főkefe takarítja az utakat. Mióta?

"Végül is ne csodálkozzunk Tarlóson, hiszen csak úgy viselkedett, mint maga a kormány, ha bármelyik ötletét kétségbe vonják, Támadnak ész nélkül. Én még nem hallottam, hogy a főpolgármester vizsgálatot indított volna, mi történt azon a bizonyos havas napon, amikor tíz centi hó megállította az életet" Csak annyival egészíteném ki, hogy az elődjét sem érdekelte.

Aztán újabb példával szolgál arra, hogy máshol mennyivel rosszabbul végzik a dolgukat, mint ő.       
"az M3-as autópályán olyan kátyúk vannak, hogy tengelytörést kapnak az autók ha belemennek,"
Nem kell elmenni az M3-ra, hogy a kátyúktól tengelytörést kapjanak az autók. Bp-en rengeteg lehetőség van a kátyúkba belemenni.
Miről beszél Tarlós?!

Aztán előhozta a hajléktalan kérdést. "Tarlós István nem emlékszik, hogy Szabó Máté akkor aktivizálta volna magát, amikor régebben hajléktalanok fagytak meg a hidegben, vagy akkor, amikor Demszky Gábor idejében leesett a hó."

Pedig ő nagyon büszke arra, amit elért a hajléktalanok ellátásával kapcsolatban. Mondja ezt, az általa szellemileg lemaradottnak nézett, bp-i embereknek. Akiknek a szemük láttára bánnak lelketlenül a kiszolgáltatott emberekkel. Akiket még a padokra leülni sem engednek. Akiket megbüntethetnek, lecsukhatnak.                  Arról nem beszél, hogy Demszky idejében nem volt tilos megírni azt, hogy hányan haltak meg a hideg miatt. Most csak azokról a nem hajléktalanokról lehet írni, akik majdnem kihűltek.

Pedig, hogy ennyien vannak, azt az utóbbi 23 év gyárbezárásainak, az aljas uzsorakamatnál is nagyobb banki kamatnak és nem utolsósorban az értékeinket szétziláló (nem akarok erősebben fogalmazni) az országot a szakadékba vezető dilettáns, lelketlen pártkormányoknak köszönhető.

És most pont azok, akik előidézték ezt a tömeges leszegényedést, munka és hajlék nélkülivé válást, pont ők azok, akik hallani sem akarnak "áldásos" tevékenységük gyümölcséről.

Tarlós szerint, ő óriási eredményeket ért el ebben az ügyben, az együttérzése  ezekkel az emberekkel, megkérdőjelezhetetlen. Az igazság pedig ennek az ellenkezője. Nem kap pénzt az a szervezet, aki eddig a legtöbbet tette. Meleg ételt, szállást és orvosi ellátást biztosított a rászorulóknak.

iványi.jpg

Iványi Gábor nevét nem mindenki ismeri, de ha a fényképét meglátják, azonnal ráismernek.
Ő vezette a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházat.
Az új egyháztörvény szerint már nem minősülnek egyháznak. Ezzel együtt megszűnt mindenféle kedvezmény és támogatás a számukra.
Hogy a vagyonukra az állam ne tehesse rá a kezét, egyesületté kellett alakulniuk, ami azt jelenti, hogy
sokkal kevesebbet tehetnek, mint amennyit eddig megtehettek, a rászoruló emberekért.

BLOG aljára.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tarlós ombudsman hóesés politika.

A bejegyzés trackback címe:

https://napifrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr395048930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása