Orbán országa

NAPI FRÁSZ

KITÖR A FRÁSZ, ha a holnapra gondolok. Minden napra jut egy mese a kormánytól, egy újabb elszegényedett család, meg egy újabb éhező gyerek.

Ez is az én blogom

ezomix.jpg 
Katt a képre.

Friss topikok

Archívum

Orbán tanítványa, Vona...

2013.01.30. 03:33 :: pusimk

Tegnap az Este műsorában hallgattam Vonát. Minden második mondatában benne volt a bűvös szó, "KÖZPÉNZBŐL, közpénzekből" Mint Orbán tanítvány, jött a jól ismert hármas felállás, a hozzáillő szöveggel.

1. ELLENSÉG KÉP, hiszen ellenség nélkül nem lehet győzelmet aratni. Orbánnál Gyurcsány, Vonánál azok, akiknek nincs munkájuk, akik eleve bűnözők.

2. Vona is meglebegtette a varázsszót, KÖZPÉNZEKBŐL. Orbánnál  a szocialisták azok akik, a közpénzekből csontvázakat rejtegetnek a szekrényben, Vonánál ezek a közpénzből élők.

3. Vonánál nevében a magyar hazafiasság érzését erősítő HÉT VEZÉR program, ami a gazdaságot hivatott fellendíteni. Orbánnál ez az új Széchenyi és a  Széll Kálmán terv, az egy millió munkahely, meg az új Magyarország az új iránnyal.

Láthatjuk, az alma nem esik messze a fájától a jól bevált  fogásokat Vona is megtanulta mesterétől.

 

Pedig amit Orbán, Vona és a világ összes hatlomra törő politikusa használ a siker érdekében, az nem valamiféle titokzatos új dolog.  Ez egy jó öreg, évezredeken át garantáltan bevált taktika, amit a már i. e. 355-ben is, II. Philipposz makedon király, a híres Nagy Sándor apja sikeresen használt. Ez a recept, a mai napig ugyanolyan jól működik, győzelmet hozva a használójának, mint régen. Mindössze négy szó: "Oszd meg és uralkodj"

 

Oszd meg és uralkodj. Az elv értelmében, egyeseknek ígérni valamit, míg a többieknek nem. Így az egység megbontható, a csoportok külön-külön könnyen legyőzhetőek, illetve ellenőrzés alatt tarthatóak Ily módon lehet uralkodni az egész felett, .. ez az uralkodás aranyszabálya. A magyar nép szenvedéseinek a fő forrása, hogy a magyarság nagyon könnyen megosztható. Ezt a gyenge pontját a magyarnak, mindig kihasználták az idegen hódítók, de a magyar uralkodók is. (habár a megoszthatóságra való hajlam, a legtöbb vándorló nomád népre jellemző volt)

Akkor nézzük, miként alkalmazza Vona is, beszédében az "uralkodás aranyszabályait"..

 

Ellenségkép/megosztás
"Sokszor azok veszélyeztetik a legsúlyosabban a közbiztonságot, akik közpénzekből tartják fenn magukat – indokolta pártja népszavazási kezdeményezését Vona Gábor."                                                                 Nahát.. Kihinné!   Mindenki veszélyes  aki a közpénzéből tartja fenn magát? Az is akinek megszünt a munkahelye, akit létszámleépítés miatt elküldtek?  Hogy lehet egy magát intelligensnek tartó, egy ország kormányzására készülő pártvezérnek ekkora őrültséget mondania?!                                                                                                   

Kibővíteném Vona bölcsességét: "azok a legkártékonyabbak, és azok veszélyeztetik legsúlyosabban az ország anyagi biztonságát, akik a közpénzekből tartják fenn, a fényűző életüket.. Keményen hozzájárulnak az ország eladósodásához, a gazdaság megsemmisítéhez, a rossz, dilettáns, nemzetünket, országunkat károsító döntések megszavazásával" Forrás: pusikat.

Vajon miért nem indulnak érdemben ellenőrzések, elszámoltatások? Pedig minden választás előtt megígérik. Azért, mert mindegyiküknek vaj van a fején, amiről a másik is tud. Hiszen mindent együtt csináltak, KÖZPÉNZBŐL. Kéz kezet mos.
De hát ezek ellen Vona "úr" sem nyitja ki a száját, mert ő is a közpénzéből tartja fenn magát!

Normális egy nép ez origo.jpg

kép:origo

Van aki még elhiszi, hogy Vona és pártja, nem fogja átmenekíteni az itteni szegény kirabolt csonka országnak a még megmaradt vagyonát Székelyföldre? Hiszen most is rengeteg magyarországi közpénz vándorol át Erdélybe, segíteni az ottani pártokat. Van aki még elhiszi, hogy az itthoni magyarok életkörülményeinek a javítására halmozzák a hitelt hitelre, amit szintén a KÖZPÉNZEKBŐL kell majd visszafizetni?!

 

Most nézzük Vona beszédét, "az uralkodás aranyszabálya" alapján.

  •  Vona évértékelőt tartott. Hatalmat a másik csoportnak, hogy ítélkezhessen, a vele szembe állított csoport felett.  Az  nagyon tetszik az embereknek, ha az ellencsoport felett hatalmat gyakorolhatnak.


" A pártelnök hétvégi évértékelőjén jelentette be: a Jobbik népszavazást kezdeményez avégett, hogy ha valaki erőszakos bűncselekményt, gyilkosságot, súlyos testi sértést követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket. A szülő igenis felelős azért, hogy a gyermekéből bűnözőt nevel-e vagy sem" - mondja Vona."

De mi van azokkal az erőszakos bűncselekményt, gyilkosságot, súlyos testi sértést elkövetőkkel, akiknek a családja nem segélyből él?!  Azok bűnözhetnek? Rájuk csak a bírósági ítélet kötelező? Semmi elvonás, semmi plusz bünti? Az ő szülei nem felelősek amiért belőle bűnöző lett?!

Amit Vona most akar, az egy bűnért, kétszeres büntetés, de nem mindenkinek!!

Hatalmas ötlet!!  Mint az Isten, aki hetediziglen  bünteti az apák bűneiért az utódokat.
Vona isteni itélete fordítva működne. Ő az utódok bűneiért akarja büntetni a szülőket. Csak úgy azonnal, népszavazással. 

  • Most cserkészi be azokat akik gyermekszeretők és túl szigurúnak találják Vona isteni ítéletét, de azért a közpénzből élő emberek léte, csípi a szemüket.

"A Jobbik a rendszeres szociális segélyt, az átmeneti segélyt és a foglalkoztatás-helyettesítő támogatásokat vonná meg az érintett családoktól, nem pedig a gyermektámogatásokat – emelte ki a politikus."

Ekkora marhaság!! Elképzeli, hogy a szülő ne egyen, csak a gyerek? Amit ő javasol, annak az lesz az eredménye, hogy a gyermektámogatásból lesz kénytelen élni az egész család. Aminek a következménye az, hogy a gyereknek sem jut majd elegendő élelem. Vona igazságosztó ostora a gyerekeken is csattanna.

  • Vona ezzel az ígérettel akarja maga mellé állítani azokat az embereket, akik nem a félkatonai szervezetben és nem az erőszakban hisznek.

"A Jobbik Hét vezér terv programjáról szólva Vona Gábor kifejtette: kulcsfontosságú a mezőgazdaság, az élelmiszer- és a feldolgozóipar talpra állítása, valamint a hazai és keleti piacszerzés. " (Orbán most építgeti a keleti utat, amin Vona is járni akar)


 Igen, jól hangzik.. tudja ezt ő is, azért mondja.
Valóban nagy szükség lenne a fent említett kulcsfontosságú dolgok talpra állítására. Szép a terv, jó a duma!

Új irány2.jpg

Orbán is szép tervekkel,, új iránnyal, új Magyarországgal, egy millió munkahely megteremtésével, a nyugdíjak éa a magánnyugdíjak megvédésével csábította, hülyítette a zembereket. Mikor hatalomra került, az első dolga volt megszegni minden ígéretét.

  Orbán új iránya, célt tévesztve lefelé lejt a felemelkedés helyett.

 


Láthatjuk, hogy Vona is tökéletesen alkalmazza az "Oszd meg és uralkodj"több évezredes aranyszabályát.Két csoportra ossza a népet:

1. Akik szeretnek erőszakban, katonai szigor mellett megosztottságban gondolkodni. Azoknak büntetés, szigor az ellencsoport bűnöző tagjainak. (a közpénzből élő bűnözőknek és a nem bűnöző családtagjainak egyaránt) Persze a nem közpénzből élő bűnözők családja az más! Náluk nem lép életbe a szülői felelősség ténye..

2. Akik nem akarnak erőszakban és megosztottságban gondolkodni. Azoknak a HÉT VEZÉR gazdasági program. De nem ám csak egyes ágazatok fellendítése, hanem mindjárt az összes ágazaté. Hiszen a leendő szavazók, bármelyik ágazatban dolgozhatnak.


Mi lesz akkor, ha a cigányokkal végeztek? Melyik csoport lesz a következő nem kívánatos közpénzen élő? A nyuggerek? Sokak szerint ők is a közpénzén élnek. Mit talál majd ki a Jobbik, hogy elvehesse, megvonhassa tőlük a munkájuk és a befizetéseik után a jogosan járó nyugdíjukat? Aztán, ha már őket is "kivégezték" jönnek a szőkék, a barnák, a sánták, a szívbetegek, a rokkantak, a gazdagok, a szegények..stb?

Szégyen és gyalázat, hogy a XXI.sz-ban Magyarországon ilyen egyszerű, "megosztó recept" alapján lehet párttagokat, szimpatizánsokat szerezni. Muszáj, hogy jelen legyen a megosztottság. Hiszen ha nincs akitől különbnek, másabbnak lenni, már nem is érdekes az egész. 

Józan érvek, az ország és benne a nép érdekeit képviselő programok nem érdeklik a magyar lakosság nagy részét. Ha nem ez lenne az igazság, akkor a híres rendszerváltók, már rég nem halászhatnának a zavarosban és nem lophatták, illetve nem lophatnák szét az országot büntetlenül, a mai napig. A történelmünk is másképp festene. Pl. Mohács

Volt itt a 23 év alatt bolsevikozás. komcsizás, libsizés, zsidózás és most a párthű emberek toborzásához, a hatalom megkaparintásához, a cigányozás a szlogen.



Láttuk mire volt képes a Fidesz a folyamatos "Gyurcsányozással". Megszerezte a 2/3-ot. Amire rámegy az emberek összes megtakarítása, az otthona és az egész országból az, ami még megmaradt, az Antall kormány után.
Az Antall utániak már "csak" az ország felén garázdálkodhattak, mivel Antall apuék legalább olyan gőzerővel lenyelték, szétosztották az ország felét, mint ahogy a Fidesz most lenyúlta a Manyupot és amilyen buzgón alkotmányozott.

Most a folyamatos "cigányozás" a divat. Ha ez a nép nem tanult még eleget, akkor jönni fog a Jobbik. Vele együtt a következő diktatórikus időszak, ami lehet, hogy keményebb lesz, mint a mostani. Eleve keményebbek egy félkatonai szervezettel. Vona, Orbán tanítvány. A tanítványok pedig sok esetben túl tesznek a mesteren.

Úgy látszik, mindig van lehetőség ebben az országban, különben nem vetnének be mindent a hatalom megszerzésére.
Igen, van. Fidesz feltalálta csőben a lukat. Nyitunk keletre. Minden olyan idegennek letelepedési engedélyt adunk, szarért hugyért, akik nem tagjai az Uniónak. Az első Orbán kormányban Torgyán a mérleg nyelve volt, Orbán második kormányzása alatt, mi vagyunk Európa Kapuja. Megölve ezzel a magyar gazdaságot, az európaival együtt. Mert jönnek a keleti üzletemberek, a keleti árujukkal együtt. Már a Liszt Ferenc reptéren is a törökök adják a gépre a kaját, amit a régi Ferihegyre, a magyarok adtak.

A Fidesz a mai napig a jól bevált "Gyurcsányozást" használja fel. Épp most hallom a Híradóban, hogy a "Gyurcsány után az MSZP most nem az állampolgárságtól, hanem a szavazati joguktól akarja megfosztani a határon túl élőket" - mondja a Fidesz KDNP valamelyik szószólója.

BLOG aljára.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: közpénz bűnöző vona politika. szölői feleősség

A bejegyzés trackback címe:

https://napifrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr475049968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása